Kenyatta vant presidentvalget i Kenya

Den kenyanske valgkommisjonen annonserte på lørdag at Uhuru Kenyatta vant siste ukes presidentvalg i Kenya med kun 50,7% av stemmene over Raila Odinga.  Kenyatta har dermed fått over halvparten av stemmene som behøves for å unngå en andre valgrunde. Valget har gått rolig for seg, og det kenyanske folk berømmes for deres tålmodighet og vilje til å gjennomføre et fredelig valg. Valget har også hatt den største velgeroppslutningen noensinne, med et oppmøte på ca 86%.

Raila Odingas Cord-allianse har imidlertid varslet at de vil sende en begjæring til høyesterett om en gjennomgang av valgprosedyrene samt legaliteten av prosessene, som kan ha hatt betydning for resultatet. Det har vært problemer med det elektroniske systemet som var designet til å registrere stemmene, hvilket har ført til at stemmene måtte telles manuelt. Det ventes at Odinga vil sende inn en formelle klagen innen neste mandag.

Oslosenteret oppfordrer det kenyanske folk til å fortsette å avstå fra vold i påvente av en endelig avgjørelse fra høyesterett.

← Juvenile justice – Kisumu County   |   Kenyatta declared winner of Kenya elections →